«Παίζω με τα κόμικς»
2015-01-23

 

Click to enlarge Click to enlarge

 

Το «Παίζω με τα κόμικς» είναι ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, που επινόησε ο μαθηματικός και γνωστός σεναριογράφος κόμικς (Κωμωδίες Αριστοφάνη, Οδύσσεια, Χαμένο Φάσμα κλπ.) Τάσος Αποστολίδης, με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και ομάδας εικονογράφων που απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Παίζεται ατομικά αλλά και ομαδικά, ενώ υποστηρίζεται από τέσσερα ομώνυμα τεύχη (εκδ. ΚώΜΟΣ) που ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών στον οπτικό και γλωσσικό γραμματισμό.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζω με τα κόμικς στα σχολεία», έχει εγκριθεί ως παιδαγωγικά κατάλληλο για υλοποίηση σε δημοτικά σχολεία, με αριθμ. πρωτ. Φ.14/821/192770/Δ1/27-11-2014 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. 

Η σειρά «Παίζω με τα κόμικς» εξοικειώνει τα παιδιά με τα ‘’πολυτροπικά κείμενα’’ και είναι πολύ κοντά στα ‘’παιχνίδια μετασχηματισμού’’, στις δραστηριότητες δηλαδή που αποτελούν μια από τις θεματικές ενότητες στη διδασκαλία της γλώσσας.

Το όλο εγχείρημα χαρακτηρίστηκε ως ψυχαγωγικό γύμνασμα φαντασίας, παρατηρητικότητας, γραφής και ζωγραφικής, καθώς τα παιδιά καλούνται να εκμαιεύσουν το μύθο, να γράψουν τους διαλόγους, να χρωματίσουν ασπρόμαυρες εικόνες ή και να δημιουργήσουν καρέ – καρέ μία μικρή δική τους ιστορία!

Οι εικόνες των τευχών είναι επιμελώς ατελείς (!) ώστε να μην αποθαρρύνεται το παιδί να ζωγραφίσει δίπλα τους.

Ακόμη υπάρχουν υποδείξεις χρήσης υλικών, χρωμάτων και τεχνοτροπιών.

Έτσι – εκτός της άμιλλας – με την παρέμβαση των παιδιών στη μυθοπλασία και την αισθητική των βιβλίων, αναπτύσσεται η αυτοπεποίθησή τους, η πρωτοβουλία και τους δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψουν ταλέντα τους άξια να καλλιεργηθούν στο μέλλον.

Κεντρική διάθεση, πώληση και συντονισμό του προγράμματος που εφαρμόζεται στα Δημοτικά Σχολεία, έχει η κ. Μαρία Ιωάννα Χριστοφορίδου

PHOTO STORIES – COMICS STORE,

Δ. Γούναρη 21, (πλ. Ναυαρίνου), Θεσσαλονίκη,                                     

τηλ. 2310225560, 6982271327

E-mail: photostories.comicsstore@gmail.comRecent UPdate

 

copyright Mathitis.gr

 

 

Developed by: