ΜΑΜΑ… ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ… ‘’ΠΑΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ; …
2013-04-01

 

 

Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, το Ολυμπιακό Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του σε γονείς και παιδιά, προσφέροντας  δημιουργική απασχόληση, μέσα από το νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με τίτλο «Πάμε Μουσείο;…»

Οι γονείς, μαζί με τα παιδιά τους θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν κάθε γωνιά του μουσείου, παίζοντας...όλοι μαζί, στο χώρο της μόνιμης έκθεσης του Ολυμπιακού Μουσείου! Παιχνίδια μυστηρίου, κρυμμένου θησαυρού, μιμήσεις ρόλων, διεξαγωγή Ολυμπιακών αθλημάτων και πολλές άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας! Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται με τη μορφή θεματικών κύκλων. Ο πρώτος θεματικός κύκλος με τίτλο «Ανακαλύπτω το Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας μου» αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές δράσεις με τίτλους, «Λύσε το μυστήριο», «Λάβετε θέσεις» και «Αθλομάνια». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μια από τις τρεις προτεινόμενες  δράσεις.

Η ηλικία των παιδιών που μπορούν να λάβουν μέρος, ποικίλει ανάλογα με τον θεματικό κύκλο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των παιδιών, είναι η ενεργός παρουσία ενός τουλάχιστον γονέα.  

O αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ολοκληρώνεται, μετά από σχετική αίτηση, πρότυπο της οποίας, μπορεί να βρει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου (http://olympicmuseum-thessaloniki.org) και πρέπει να αποστείλει το αργότερο μέχρι τις 5 Απριλίου (για την πρώτη δράση) στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυ- δρομείου, είτε τηλεομοιοτυπίας, είτε facebook (edu@olympicmuseum.org.gr / www.facebook.com/OLYMPIC.MUSEUM).

Η πρώτη δράση, του 1ου θεματικού κύκλου, θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί.Recent UPdate

 

copyright Mathitis.gr

 

 

Developed by: