Εκπαιδευτικές – κοινωνικές δράσεις του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.
2012-05-18

 

Click to enlarge

 

Ο Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. ανοίγει τις πόρτες των εργαστηρίων του στους μικρούς και μεγάλους συμπολίτες της Θεσσαλονίκης

Πειραματιζόμαστε με τα τρόφιμα

Γνωρίζουμε την παραγωγική διαδικασία του γιαουρτιού, το χημικό

εργαστήριο και τους μικροοργανισμούς και παίρνουμε χρήσιμες συμβουλές

για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χειριζόμαστε τα τρόφιμα.

Διοργάνωση: Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος, Γεωπονική Σχολή

Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα–Μαρία Μιχαηλίδου, Επ. Καθηγήτρια

Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα, Κτίριο

Γαλακτοκομίας, 2ος όροφος, Αίθουσα

σεμιναρίων

Διάρκεια: 60’

10–13 ετών

20/05/2012, 03/062012, 17/06/2012,

12.00

Διατροφή και υγεία - μια διαχρονική σχέση

Ξεναγούμαστε στον κόσμο της διατροφής, μυούμαστε στη σχέση διατροφής

και υγείας και κατανοούμε τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας στην

αποφυγή της πρόσληψης σωματικού βάρους και της παχυσαρκίας.

Διοργάνωση: Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος, Γεωπονική Σχολή

Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα–Μαρία Μιχαηλίδου, Επ. Καθηγήτρια

Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα, Κτίριο

Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων,

Ισόγειο, Κεντρικό αμφιθέατρο

Διάρκεια: 45’

Ενήλικες

13/05/2012, 27/05/2012, 10/06/2012

10.00

11.30

Γνωρίζουμε να τρώμε σωστά;

Ενημερωνόμαστε για τα τρόφιμα και τη θέση τους στη διατροφή. Με τη

βοήθεια προπλασμάτων τροφίμων και ενός «πρότυπου» πιάτου,

εξοικειωνόμαστε με τα θρεπτικά συστατικά, την έννοια της ισορροπημένης

διατροφής και τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας.

Διοργάνωση: Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος, Γεωπονική Σχολή

Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα–Μαρία Μιχαηλίδου, Επ. Καθηγήτρια

Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα, Κτίριο

Γαλακτοκομίας, 2ος όροφος, Αίθουσα

σεμιναρίων

Διάρκεια: 45’

10–13 ετών

13/05/2012, 27/05/2012, 10/06/2012

10.00

11.30



Recent UPdate

 

copyright Mathitis.gr

 

 

Developed by: