Ευρωπαϊκός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα την Ηλιακή Ενέργεια
2012-01-18

 

Click to enlarge

 

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του έργου “10ACTION (δράσεις για την αλλαγή της ενεργειακής συμπεριφοράς των Ευρωπαίων πολιτών) το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη, διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές δημοτικών σχολείων με θέμα την Ηλιακή Ενέργεια. Στόχος του έργου, που συντονίζει το πολυτεχνείο της Μαδρίτης (UPM),  και συμμετέχουν οργανισμοί από 5 Ευρωπαϊκές χώρες, είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και έμμεσα των οικογενειών τους σχετικά με ενεργειακά - περιβαλλοντικά ζητήματα και η βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς τους.

Στο διαγωνισμό ζωγραφικής συμμετέχουν σχολεία από την  Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γερμανία και την Αυστρία. Οι ζωγραφιές των παιδιών θα παρουσιαστούν σε μια διεθνή έκθεση στη Μαδρίτη όπου θα υπάρχει και ψηφοφορία για την καλύτερη.

Θέμα του διαγωνισμού

Το θέμα του διεθνή διαγωνισμού ζωγραφικής είναι η παρουσίαση και η ανάδειξη της ηλιακής ενέργειας.

Βραβεία

Τρία βραβεία θα δοθούν στους μαθητές της κάθε χώρας:

·         Έπαθλο 1ης θέσης: 600.00 Ευρώ

·         Έπαθλο 2ης θέσης: 300.00 Ευρώ

 

·         Έπαθλο 3ης θέσης: 150.00 Ευρώ

Στη συνέχεια θα επιλεχθεί ένα από τα έργα των νικητών όλων των χωρών, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, ο δημιουργός του οποίου θα κερδίσει ένα ταξίδι στη Μαδρίτη μαζί με τον κηδεμόνα του, και θα έχει την ευκαιρία να παρευρεθεί στο Solar Decathlon Europe 2012. Τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής θα είναι πληρωμένα από το 10ACTION.

Κανόνες του διαγωνισμού

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Δημοτικών σχολείων.

Οι μαθητές είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν μολύβια,  κηρομπογιές, νερομπογιές και μαρκαδόρους για να δημιουργήσουν τη ζωγραφιά τους.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο.

Έναρξη διαγωνισμού: 30 Οκτωβρίου 2011

Λήξη διαγωνισμού: 31 Μαρτίου 2012 (Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων)

Αποστολή των έργων σας στον διοργανωτή

Παρακαλώ τραβήξτε μια φωτογραφία της ζωγραφιάς σας και στη συνέχεια στείλτε την μέσω του διαδικτυακού τόπου:

http://10action-children.sdeurope.org/login/index.php?lang=el

Η φωτογραφία που θα μας στείλετε θα πρέπει να την έχετε τραβήξει με όσο το δυνατόν καλύτερη φωτογραφική μηχανή ώστε να είναι καθαρή και υψηλής ανάλυσης.

Η φωτογραφία σας δεν πρέπει να ξεπερνάει σε μέγεθος τα 10mb.

Στο διαδικτυακό τόπο http://10action-children.sdeurope.org/login/index.php?lang=el θα πρέπει να συμπληρώσετε μια φόρμα με τα προσωπικά στοιχεία σας, ώστε να μπορέσουμε να σας ειδοποιήσουμε σε περίπτωση που είστε ένας από τους νικητές του διαγωνισμού. Μην ξεχάσετε ότι πρέπει να δώσετε ένα τίτλο στο έργο σας όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό.

Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε το έργο σας ταχυδρομικώς στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) στην παρακάτω διεύθυνση:

19ο χλμ Λεωφόρου Μαραθώνος, 19009 Πικέρμι Αττικής.

Υπόψη Κα Δήμητρας Μηναδάκη για το διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την ηλιακή ενέργεια.

Έχετε υπόψη ότι λόγω τεχνικών δυσκολιών το έργο σας δεν θα σας επιστραφεί για αυτό προτιμήστε την υποβολή του έργου σας μέσω διαδικτύου.

Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση:

http://10action-children.sdeurope.org/theme/formfactor/pix/Rules_GR.pdfRecent UPdate

 

copyright Mathitis.gr

 

 

Developed by: