«Χριστούγεννα… στη Διαδραστική Έκθεση»
2011-12-16

 

Click to enlarge

 

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί από 26 έως 30 Δεκεμβρίου, αλλά και από τις 2 έως τις 8 Ιανουαρίου! Τις ημερομηνίες αυτές η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας λειτουργεί από τις 11:00 έως τις 20:00. Με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης μπορείτε να παρακολουθήσετε και το εορταστικό μας πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει:


Ώρα 13.30 έως 14:10 Πειράματα

(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

Αυτά τα Χριστούγεννα η ομάδα των πειραμάτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας σάς ταξιδεύει στους 196 oC υπό το μηδέν! Ελάτε να σας μυήσουμε στον παγωμένο και μυστηριώδη κόσμο του υγρού αζώτου, να δούμε τι παθαίνουν διάφορα υλικά όταν έρχονται σε επαφή μαζί του, αλλά και πώς μπορούμε να φτιάξουμε ιπτάμενους δακτυλίους από άζωτο.

Ακόμη, χριστουγεννιάτικα δέντρα και άλλα εορταστικά φυτά μπαίνουν στο μικροσκόπιο, ενώ μαθαίνουμε πώς λένε τα κάλαντα οι χημικοί!


Ώρα 15:00 έως 16:00 Εργαστήρι Μαγνητικών Καρτών

(προτείνεται για παιδιά από 6 ετών και πάνω)

Στη δραστηριότητα αυτή οι μικροί επισκέπτες με τη βοήθεια μουσειοπαιδαγωγού μπορούν να κατασκευάσουν πρωτότυπες εορταστικές κάρτες χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες του μαγνητισμού, αλλά και χάρτινα στολίδια για το δωμάτιό τους!


Ώρα 16:00 έως 17:00 Εργαστήρι Εορταστικών Κατασκευών

(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

Στη δραστηριότητα αυτή μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο επιτραπέζιο διακοσμητικό, που θα περιλαμβάνει τρισδιάστατο έλατο και χειροκίνητο μηχανισμό που θα ρίχνει τεχνητό «χιόνι»! Παράλληλα, θα δημιουργήσουν τρισδιάστατα στολίδια για τη γιορτινή διακόσμηση!


Ώρα 17:30 έως 18:00 Μικρές Ιστορίες Επιστήμης: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

(προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες)

Ακολουθήστε μας σε ένα μαγευτικό ταξίδι στα βάθη ξεχασμένων αιώνων, όταν οι αρχαίοι Έλληνες προσπάθησαν να περιγράψουν τον κόσμο και τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων. Θα αφηγηθούμε ιστορίες από τον 6ο αιώνα π.Χ., θα μιλήσουμε για τις κρυστάλλινες σφαίρες του Αριστοτέλη και θα φτάσουμε μέχρι την εποχή του πιο σημαντικού αστρονόμου των ελληνιστικών χρόνων, του Πτολεμαίου. Ποιοι πίστευαν ότι η Γη είναι κυλινδρική, ποιοι ότι είναι επίπεδη, ποιοι ότι είναι σφαιρική και ακίνητη και πώς όλες αυτές οι θεωρίες οδήγησαν σε μια νέα θέαση του κόσμου;


Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν επιθυμείτε να συνδυάσετε επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση και παράσταση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο μπορείτε να προμηθευτείτε το συνδυαστικό εισιτήριο από τα ταμεία του Ιδρύματος Ευγενίδου ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου (http://www.eugenfound.edu.gr).Recent UPdate

 

copyright Mathitis.gr

 

 

Developed by: