«Αναπτύσσοντας τις δεξιότητες στο διάβασμα»
2011-11-02

 

Click to enlarge

 

§        Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν διαβάζουμε;

§        Τι μας αποκαλύπτουν οι σύγχρονες έρευνες για τη λειτουργία του εγκεφάλου;

§        Υπάρχουν σύγχρονες τεχνικές που να προάγουν το διάβασμα;

§        Ποιες τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από γονείς, εκπαιδευτικούς και ποιες από τους εφήβους και τους νέους;

§        Με ποιον τρόπο μπορούν να συνεργασθούν γονείς, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και βιβλιοθηκονόμοι σε αυτό το επίπεδο;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη διήμερη εκδήλωση που διοργανώνεται την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, www.eugenfound.edu.gr.).

Διοργανωτές της ενδιαφέρουσας αυτής διήμερης εκδήλωσης είναι η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και η βιβλιοθήκη του  Goethe Institut Athen και στόχος  είναι η θεωρητική κατάρτιση, αλλά και η πρακτική άσκηση βιβλιοθηκονόμων και εκπαιδευτικών πάνω σε σύγχρονες τεχνικές που προάγουν την αναγνωσιμότητα .

Επίσημοι προσκεκλημένοι είναι ο καθηγητής Manfred Spitzer από το Psychiatric Hospital at the University of Ulm, η Anke Mδrk-Bόrmann και η Karola Penz από την Academy for the Promotion of Reading και η Dr Αργυρώ Βατάκη από το Ινστιτούτο Γνωσιακής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΓΕΤ). Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Ηλίας Κούβελας, Ομότιμος Καθηγητής Φυσιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων. Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 94.69.631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή: 8:30-15:00, Σάββατο: 8:30-14:00).

Σημειώνεται ότι σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.Recent UPdate

 

copyright Mathitis.gr

 

 

Developed by: