Νέα

 

 

 

 

5 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- Ο μικρός περιβαλλοντιστής   2008-05-29

 

Ο Γκριν-Μους αφιερώνει σ' όλα τα παιδιά και τους γονείς τους το ποίημα "Ο μικρός Περιβαλλοντιστής"

 

«Η παραμυθοχώρα του βιβλίου» 12-14 Ιουνίου 2009, Παραλία Λευκού Πύργου - Θεσσαλονίκη   2009-06-05

 

Το περιοδικό ΜΑΘΗΤΗΣ, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και η Νομαρχία Θεσσαλονίκης- Κέντρο Πολιτισμού, στα πλαίσια του 28ου Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ με τίτλο «Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ», που φέτος θα είναι αφιερωμένο στη θεματική «ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

 

Παιδί και Internet   2009-01-29

 

Μους-Mousite: Παιδιά, το ξέρετε ότι είμαι ξετρελαμένος με την τεχνολογία, τους υπολογιστές και το διαδίκτυο (Internet ). Το φωνάζει και το όνομά μου άλλωστε.

 

Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων στα σχολεία   2008-09-12

 

Τιτίζ: Τρέξε, τρέξε Μουρ-Μουρ. Μουρ-Μουρ: Τι έγινε Τιτίζ; Πού να τρέξω; Άμεση δράση είμαι; Τιτίζ: Κοίτα στο απέναντι αυτοκίνητο. Ετοιμάζεται ένα μικρό παιδί να βγει από την πόρτα του αυτοκινήτου που είναι από την πλευρά του δρόμου, χωρίς να κοιτάξει αν έρχεται άλλο αυτοκίνητο.

 

Γιατί φεύγεις χελιδονάκι;   2008-09-12

 

Τιτίζ: Γεια σας παιδιά. Είστε όλοι καλά; Μα τι ρωτάω! Αφού σας βλέπω! Πιο όμορφα και χαρούμενα παιδιά δεν ξανάδα … από την προηγούμενη βδομάδα! Φτου σας, φτου σας! Μουρ-Μουρ: Ε, Τιτίζ. Ακόμα δεν καλωσορίσαμε τα παιδιά στο φθινόπωρο, κι άρχισες τα φτου και τα φτου σας.

 

Το ποίημα του μήνα ...Στα παιδιά του σήμερα   2008-12-11

 

Σύγχρονα νανουρίσματα του Δημήτρη Μανθόπουλου Σιγήστε, τανκς και πύραυλοι, σ΄ Ανατολή και Δύση. κοιμάται το παιδάκι μου και τρέμω μην ξυπνήσει

 

«Παίζω με τα κόμικς»    2015-01-23

 

Το «Παίζω με τα κόμικς» είναι ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, που επινόησε ο μαθηματικός και γνωστός σεναριογράφος κόμικς (Κωμωδίες Αριστοφάνη, Οδύσσεια, Χαμένο Φάσμα κλπ.) Τάσος Αποστολίδης, με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και ομάδας εικονογράφων που απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

 

Προλάβετε τον καρκίνο από… την παιδική ηλικία! - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΖΗΝ   2015-02-10

 

Διανύουμε τον μήνα κατά του καρκίνου, καθώς δύο ημέρες του Φεβρουάριου έχουν αφιερωθεί στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) και του παιδικού καρκίνου ειδικότερα (15 Φεβρουαρίου). Με αφορμή τις συγκεκριμένες Παγκόσμιες Ημέρες, το Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά ως προς τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου, από την παιδική, κιόλας, ηλικία.

 

Παιδικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ   2010-12-09

 

Έναν πρωτότυπο ειδικά διαμορφωμένο χώρο με χαρούμενη και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα οργάνωσε για φέτος τα Χριστούγεννα το εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό σχήμα «ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ» του περιοδικού ΜΑΘΗΤΗΣ στο εμπορικό – ψυχαγωγικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

 

Λειτουργία των Συμβουλευτικών Τηλεφωνικών Γραμμών της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.)   2010-09-30

 

Στις κλήσεις απαντούν παιδοψυχίατροι, κλινικοί ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές.

 

«Η Επιστήμη… τα Χριστούγεννα»   2010-12-15

 

Νέα σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων, στη ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

 

Πανελλαδική Έρευνα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την Παιδεία στα Μέσα   2011-02-14

 

Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων, ο εθνικός φορέας εφαρμοσμένης έρευνας για την οπτικοακουστική επικοινωνία στην Ελλάδα, υλοποιεί σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την πρώτη εμπειρική έρευνα με τίτλο «Πανελλαδική Έρευνα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την Παιδεία στα Μέσα».

 

«Η Επιστήμη… γράφει Ιστορία» (Μέρος 2ο) - Το ταξίδι συνεχίζεται…   2011-03-02

 

Νέα σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων, στη ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

 

ΕΛΕΠΑΠ: «Πρώιμη Παρέμβαση σε Παιδιά με Νευροαναπτυξιακά Προβλήματα»   2011-03-24

 

Η ΕΛΕΠΑΠ (www.elepap.gr τηλ.210-7212780) είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα που από το 1937 μεριμνά για την ανάπτυξη των παιδιών με κινητικές αναπηρίες κι εξελικτικές δυσχέρειες. Σήμερα, έξι παραρτήματα της ΕΛΕΠΑΠ λειτουργούν σε ολόκληρη την χώρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλος, Χανιά, Αγρίνιο).

 

ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ   2011-03-30

 

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, στο Αμφιθέατρο των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και στο Κέντρο Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, του 2ου Γυμνασίου Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και του 2ου Γυμνασίου Σταυρούπολης στα πλαίσια της Εκστρατείας ECOMOBILITY, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ που υλοποιείται σε 26 πόλεις της χώρας.

 

Διαδραστικό εργαστήρι: «Ο μικρός σεισμολόγος»   2011-03-31

 

Μια δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους από τη ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

 

Παιδικές πασχαλινές εκδηλώσεις από το ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ στο Mediterranean Cosmos   2011-04-19

 

“ Μύρισε ΠΑΣΧΑ στην αυλή μας” «Ήρθε πάλι η Πασχαλιά με αγάπη, με χαρά, Έφτασε και η Λαμπρή στη δική μας την αυλή!»

 

Ενημερωτική εκστρατεία γονέων Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας   2011-04-20

 

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυσή της εγκαινιάζει μια εκστρατεία ενημέρωσης αλλά και προσέγγισης των γονέων και όσων άλλων ασχολούνται με τη φροντίδα των παιδιών.

 

«βάλε και εσύ ένα χεράκι»:   2011-05-06

 

Μια κίνηση αγάπης με φαντασία από το attica για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   2011-05-19

 

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Νερού (Βασ. Γεωργίου 1, Θεσσαλονίκη – τηλ. 231087-7777)

 

«Καθαρά Δάση»   2011-05-19

 

To φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σας περιμένουν για να καθαρίσουμε παρέα το δάσος της περιοχής μας!

 

«Βιώνοντας το Σέλας»   2011-06-16

 

Ειδικό Αφιέρωμα του Ιδρύματος Ευγενίδου, στο Θερινό Ηλιοστάσιο

 

“Οι εκπαιδευτικοί λένε ΝΑΙ στην Παιδεία στα Μέσα στο Σχολείο”    2011-06-24

 

Τα πρώτα αποτελέσματα της εθνικής έρευνας του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων

 

Παίζω και μαθαίνω: Αφιέρωμα στη Γραφή   2011-09-14

 

Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη γραφή, προτείνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου ειδικά στους μικρούς της φίλους Α’, Β’, και Γ’ Δημοτικού.

 

Μια ιστορία από φως, στο φως   2011-10-21

 

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού: «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» παρουσιάζουν την έκθεση: Μια ιστορία από φως, στο φως

 

«Τα αινίγματα του γίγαντα»   2011-10-27

 

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΗ για μικρούς και μεγάλους

 

Κύκλος εργαστηρίων για παιδιά στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης    2011-11-01

 

Εργαστήριο μικροϋφαντικής «Η χαρακτική μέσα από το παιχνίδι των αποτυπώσεων» για παιδιά ηλικίας 9 - 12 ετών

 

«Αναπτύσσοντας τις δεξιότητες στο διάβασμα»   2011-11-02

 

Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και βιβλιοθηκονόμους Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Ευγενίδου και Βιβλιοθήκη Goethe Institut Athen 18 και 19 Νοεμβρίου 2011

 

" Χριστουγεννιάτικες σκανταλιές" στο Μουσείο Ηρακλειδών   2011-11-21

 

Παράσταση ζωντανής αφήγησης και παράλληλης δημιουργίας comic

 

«Πού μας χρησιμεύουν τα Μαθηματικά;»   2011-11-29

 

Ειδικές παρουσιάσεις, τον μήνα Δεκέμβριο, στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

 

Παιδικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ   2011-12-13

 

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και τραγούδια, πολλά παιχνίδια, και εικαστικά εργαστήρια ζωντανεύουν και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά το σκηνικό του Μικρού Τυμπανιστή στο Mediterranean Cosmos, από το εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό σχήμα «ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ» των εκδόσεων ΜΑΘΗΤΗΣ.

 

«Χριστούγεννα… στη Διαδραστική Έκθεση»   2011-12-16

 

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι γεμάτη εορταστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνουν κατασκευές, εντυπωσιακά πειράματα και ατμοσφαιρικές αφηγήσεις στο κλίμα της γιορτής!

 

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ   2011-12-23

 

Για ένατη χρονιά μαζί με την Κάρμεν Ρουγγέρη συνεχίζουμε το συναρπαστικό μας ταξίδι στον μαγικό κόσμο του θεάτρου για παιδιά. Αυτή τη χρονιά θα ζωντανέψουμε το θρύλο του Ρομπέν των Δασών.

 

«ΠΑΙΔΙΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ!»   2012-01-13

 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων προσκαλούν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να στείλουν ένα βίντεο μικρής διάρκειας (μέχρι 10 λεπτά) σχετικό με τις νευροεπιστήμες.

 

Eκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ   2012-01-13

 

Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81), το νέο στέκι στη Θεσσαλονίκη για μικρούς και μεγάλους βιβλιόφιλους, προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ

 

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα την Ηλιακή Ενέργεια   2012-01-18

 

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του έργου “10ACTION” (δράσεις για την αλλαγή της ενεργειακής συμπεριφοράς των Ευρωπαίων πολιτών) το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη, διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές δημοτικών σχολείων με θέμα την Ηλιακή Ενέργεια.

 

«Έτσι βλέπω τον Κόσμο» Η ζωή και το έργο του Άλμπερτ Αϊνστάιν και η Θεωρία της Σχετικότητας   2012-01-27

 

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου σάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι στον κόσμο του Άλμπερτ Αϊνστάιν! Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν ενδιαφέρουσες και άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου αυτού επιστήμονα του 20ου αιώνα.

 

«Εκρηκτική Χημεία»   2012-02-01

 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Φεβρουαρίου, στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, ανακαλύπτετε τη συναρπαστική πλευρά της Χημείας! Στην επίδειξη πειραμάτων αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει φωτιά χωρίς… νερό! Στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα δικά τους πειράματα και να πάρουν μια γεύση από τη ζωή σε ένα εργαστήριο Βιοχημείας.

 

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για παιδιά 9 – 12 ετών   2012-02-13

 

Το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης καλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα ταξίδι με οδηγό τη φαντασία και συνταξιδιώτες τις λέξεις.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΪΟΣ 2012 ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ   2012-03-27

 

Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη χαρά να ανακοινώσει και να μοιραστεί μαζί σας το νέο του πρόγραμμα για τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2012.

 

Εκπαιδευτικές – κοινωνικές δράσεις του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.   2012-05-18

 

Ο Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. ανοίγει τις πόρτες των εργαστηρίων του στους μικρούς και μεγάλους συμπολίτες της Θεσσαλονίκης

 

«Μικροί μηχανικοί» συμμετέχουν στο έργο ENGINEER που ξεκίνησε στο Ίδρυμα Ευγενίδου   2012-09-10

 

Ένα νέο εκπαιδευτικό έργο ξεκίνησε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με τίτλο ENGINEER, από τον Οκτώβριο του 2011, με επιμορφωτικές δράσεις για εκπαιδευτικούς και μαθητές 10-12 ετών.

 

«Η ελιά και το λάδι»   2012-10-25

 

ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά!!! Τον Νοέμβριο στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

 

Παιδί και διατροφή   2013-03-14

 

KAΘΙΕΡΩΣΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

 

«Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;»   2013-04-01

 

«Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;» στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας τον Απρίλιο και τον Μάιο 2013

 

ΜΑΜΑ… ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ… ‘’ΠΑΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ; …   2013-04-01

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

 

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του    2013-05-17

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σάββατο 18 Μαΐου 2013 - Διεθνής Ημέρα των Μουσείων - ώρα 19.30

 

«Επιστήμη… γιατί έτσι σας αρέσει»   2013-06-03

 

στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ   2013-09-17

 

Τα καλλιτεχνικά δημιουργικά εργαστήρια του Ολυμπιακού Μουσείου θα σβήσουν φέτος εννέα κεράκια!

 

Κρουστόφωνο - Μουσικό εργαστήρι   2013-09-17

 

Το μουσικό εργαστήρι Κρουστόφωνο υποδέχεται τη νέα εκπαιδευτική περίοδο με πλήθος από εργαστήρια κρουστών, αλλά και μαθήματα μουσικών οργάνων, επιμορφωτικά σεμινάρια, δραστηριότητες και παραστάσεις για παιδιά. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης -Σειρά δράσεων με τίτλο «Χειρός τεχνήματα».   2013-12-13

 

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά από την Τετάρτη 18 μέχρι και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, σειρά δράσεων με τίτλο «Χειρός τεχνήματα», μέσα σε ένα κλίμα γιορτής και επικοινωνίας με σκοπό την ενίσχυση της δημιουργικής έκφρασης αλλά και την χειροτεχνική και πολιτιστική δημιουργία.

 

«H Επιστήμη στον ρυθμό των Χριστουγέννων»στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας   2013-12-13

 

Φέτος τα Χριστούγεννα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας σάς προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στην επιστήμη με πολλές εορταστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους! Στην εορταστική ενότητα «H Επιστήμη στον ρυθμό των Χριστουγέννων» οι επισκέπτες μεταξύ άλλων, θα παίξουν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με παράξενα όργανα, θα μάθουν για τον ήχο και τη διάδοσή του, θα δουν εντυπωσιακά πειράματα και υλικά «να χορεύουν», ενώ θα πουν τα κάλαντα με ευφάνταστους τρόπους. Επίσης, θα δουν μία Χριστουγεννιάτικη έκθεση ζωγραφικής και θα πειραματιστούν με τα μικροκύματα.

 

Εκδήλωση – παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ρούλης ο Χρωματούλης» της Σοφίας Παπαδοπούλου    2013-12-17

 

Οι εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ και τα Βιβλιοπωλεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση – παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Σοφίας Παπαδοπούλου «Ρούλης ο Χρωματούλης», σε εικονογράφηση της Άννας Αβραμίδου, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 6.30, στο Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης (Μητροπόλεως 92). Για τη Σοφία Παπαδοπούλου και το βιβλίο της θα μιλήσει ο Κώστας Δ. Μπλιάτκας, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας.

 

Γιάννης Κυριακίδης – Ζωή Γεμάτη Εικόνες   2013-12-17

 

Πολύτιμες μαρτυρίες, μοναδικές φωτογραφίες, γενναίες «δόσεις» ιστορικού ρεπορτάζ και μια σοφή και άμεση αφήγηση για όλους και όλα από τον κορυφαίο φωτορεπόρτερ, είναι το βιογραφικό άλμπουμ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ –Ζωή Γεμάτη Εικόνες’’ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ σε έρευνα και επιμέλεια του δημοσιογράφου Κώστα Δ. Μπλιάτκα. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της Αθηνάς Κυριακίδου. Την έκδοση προλογίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση, Γιάννης Κυριακίδης – Ζωή Γεμάτη Εικόνες   2013-12-27

 

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιογραφικού λευκώματος «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – Ζωή Γεμάτη Εικόνες» σε έρευνα και επιμέλεια του Κώστα Δ. Μπλιάτκα θα πραγματοποιηθεί από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, στο Ολύμπιον στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας».

 

«Οι Δρόμοι του Κουδουνιού» στη Θεσσαλονίκη   2014-02-18

 

Μια δράση για τα έθιμα της κωδωνοφορίας στον ευρωπαϊκό χώρο, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, από το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης

 

25 η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ   2014-04-02

 

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνουν και φέτος, για 25η συνεχόμενη χρονιά, Δεκαήμερο Εκδηλώσεων με αφορμή την 2α Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

 

Το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2014   2014-05-12

 

Για πέντε ημέρες από 14 έως 18 Μαϊου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ ο κήπος του λΕΜΜ-Θ μεταμορφώνεται σε ένα διαδραστικό πάρκο γνώσης και αγωγής της ψυχής, χαράς, δημιουργίας, έμπνευσης, για παιδιά και ενήλικες.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - SLEEPOVER»   2014-11-18

 

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΑ 4Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ «ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - SLEEPOVER»

 

Χριστούγεννα στον Αστερόκοσμο με το εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό σχήμα «ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ» του περιοδικού ΜΑΘΗΤΗΣ   2014-12-22

 

Αυτά τα Χριστούγεννα στον Αστερόκοσμο θα σας μείνουν αξέχαστα!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΖΗΝ Έφηβοι: Τι να πίνουν όταν βγαίνουν έξω με τους φίλους τους   2015-01-20

 

Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί όταν βγαίνεις έξω με τους φίλους σου τι μπορείς να πιεις. Είναι λογικό να θέλεις να δοκιμάσεις νέες γεύσεις, αλλά σε κάποια θέματα χρειάζεται να δώσεις προσοχή, όπως στην περιεκτικότητα του ποτού σε καφεΐνη ή αλκοόλ, καθώς και στο ενεργειακό του περιεχόμενο.

 

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης    2015-01-20

 

Σάββατο 31 Ιανουαρίου και Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 12μμ

 

«Το Όνειρο του Σκιάχτρου»   2015-05-25

 

Κυριακή 31 Μαΐου 2015, ώρα 6.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με ελεύθερη είσοδο. Από τη Θεατρική Ομάδα «ΟΝΕΙΡΟ» (παιδιά Α΄, Β’ και Γ’ Δημοτικού) του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

 

Με πυροτεχνήματα άνοιξε τις πύλες του ο Αστερόκοσμος στη ΔΕΘ   2015-12-16

 

Άγιο Βασίλη, ξωτικά, παιχνίδια, παγοδρόμια, δράσεις για παιδιά, Bazaar Bιβλίου και άλλα πολλά περιλαμβάνει και φέτος ο μαγικός κόσμος του Αστερόκοσμου στη Θεσσαλονίκη, που είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες.

 

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ η αληθινή ιστορία   2015-10-06

 

Ο κουκλοθίασος REDICOLO παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου "ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ – η αληθινή ιστορία" με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, στον Πολυχώρο ΕΝΩ (Ερμού 11 και Δραγούμη γωνία) από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 6μμ.

 

Μεγάλη βιβλιογιορτή στον Αστερόκοσμο   2015-12-16

 

Στο φετινό Αστερόκοσμο, θα βρείτε βιβλία εκδοτών απ’ όλη την Ελλάδα για όλους και όλες, στις πιο απίστευτες τιμές! Μοναδικά βιβλία περιμένουν τους βιβλιόφιλους που θα μας επισκεφτούν, οι οποίοι θα βρουν ό,τι καλύτερο υπάρχει από την ελληνική βιβλιοπαραγωγή.

 

Recent UPdate

 

copyright Mathitis.gr

 

 

Developed by: