Μπισκότα που δε σπάνε!
2012-01-24

 

Click to enlarge

 

Μουρ-Μουρ: Δε θα αγοράσω ξανά μπισκότα, χίλια κομματάκια έγιναν…

Μους-Μους: Τι έπαθες Μουρ-Μουρ και μουρμουρίζεις;

Μουρ-Μουρ: Πήγα στο σούπερ μάρκετ να αγοράσω μπισκότα και όταν τα άνοιξα ήταν όλα θρυμματισμένα. Μου χάλασε το πρωινό μου. Δεν μπορούν να βρουν ένα τρόπο να φτιάχνουν μπισκότα χωρίς να σπάνε;

Τιτίζ: Μη στενοχωριέσαι Μουρ-Μουρ και η γεωφυσική τεχνολογία δουλεύει για σένα.

Μουρ-Μουρ: Απ’ ό,τι γνωρίζω Τιτίζ γεωφυσική είναι η επιστήμη που μελετά τη μορφολογία της γης και όχι των μπισκότων.

Μους-Μους: Πού ξέρεις Μουρ-Μουρ;  Ίσως κάποιος γεωφυσικός που είχε παράπονο σαν  το δικό σου, να έκανε έρευνα για να ανακαλύψει για ποιο λόγο σπάνε τα μπισκότα.

Τιτίζ: Ακριβώς Μους-Μους. Οι επιστήμονες είναι άνθρωποι κι αυτοί και έχουν τις ίδιες επιθυμίες και αδυναμίες, όπως όλοι μας. Ακούστε λοιπόν την παρακάτω είδηση. Τέσσερις επιστήμονες από ένα αγγλικό πανεπιστήμιο ανακάλυψαν γιατί σπάνε τα μπισκότα.

Μουρ-Μουρ: Μην το πεις Τιτίζ, περίμενε, περίμενε, υποψιάζομαι τη λύση. Θα βάζουν μέσα λίγη κόλλα για να μένουν σταθερά κολλημένα τα υλικά μεταξύ τους και λίγο καουτσούκ για να αποκτούν ελαστικότητα.

Μους-Μους: Μα τι είναι αυτά που λες Μουρ-Μουρ; Μπισκότα θέλουν να φτιάξουν οι άνθρωποι, όχι ελαστικά αυτοκινήτων.

Τιτίζ: Χα, χα, χα! Μουρ-Μουρ, το ήξερα ότι η μαγειρική δεν είναι το δυνατό σου σημείο. Όχι όμως και να βάλουμε καουτσούκ στα μπισκότα για να μην σπάνε! Τα μπισκότα πολλές φορές σπάνε εξαιτίας του τρόπου που κρυώνουν, μόλις βγουν από το φούρνο. Θα έχετε δει ίσως τον ατμό που βγαίνει, από τα φρεσκοψημένα μπισκότα. Αυτό συμβαίνει γιατί καθώς αρχίζουν τα μπισκότα να κρυώνουν η υγρασία που υπάρχει στο κέντρο τους μεταφέρεται προς τα έξω. Τότε το κεντρικό τμήμα συρρικνώνεται και οι περιοχές γύρω απ’ αυτό διαστέλλονται και παίρνουν μέρος απ’ την υγρασία. Έτσι δημιουργούνται οι ρωγμές και πολλές φορές σπάνε.

Μουρ-Μουρ: Και τι σχέση έχει η γεωφυσική με τις ρωγμές στα μπισκότα;

Τιτίζ: Και βέβαια έχει. Τα ραγίσματα στα μπισκότα είναι σαν τις ρωγμές που δημιουργούνται από τους σεισμούς. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα ειδικό όργανο, το ιντερφερόμετρο, που το χρησιμοποιούν στη σεισμολογία για να ανιχνεύσουν τα μικρά ραγίσματα στα μπισκότα. Μ’ αυτό το όργανο και τη βοήθεια ακτινών λέιζερ θα μπορούν να ελέγχουν το σπάσιμο των μπισκότων και να το προλαβαίνουν προτού αυτό συμβεί.

Μουρ-Μουρ: Ωραία λοιπόν, οι γεωφυσικοί ας βοηθήσουν τους ζαχαροπλάστες, για να έχουν κι αυτοί λιγότερες απώλειες και εγώ να μπορώ να τρώω ολόκληρα τα μπισκότα μου.

Μους-Μους: Όπως καταλάβατε παιδιά η επιστήμη έδωσε ακόμη μια λύση στο πρόβλημα του Μουρ-Μουρ.

Τιτίζ: Το επόμενο βήμα της επιστήμης είναι να βρει μια λύση για τη μουρμουρίτιδα του Μουρ-Μουρ, χα, χα, χα

Μουρ-Μουρ: Μην την ακούτε παιδιά, αυτή είναι πιο γκρινιάρα από εμένα, μόνο εδώ στο στούντιο ειδήσεων του TV ΜΑΘΗΤΗΣ τραγουδάει για να κερδίζει τις εντυπώσεις…

Μους-Μους: Παιδιά, μην τους παίρνετε στα σοβαρά, από αγάπη πειράζει ο ένας τον άλλο. Εξάλλου είναι οι πιο καταπληκτικοί μικροσκοπικοί δημοσιογράφοι της διαδικτυακής τηλεόρασης. Κι όπως πάντα όποτε θα έχουν ελεύθερο χρόνο θα είναι πάλι μαζί σας με νέα πειράγματα, ε, συγγνώμη, ειδήσεις ήθελα να πω. Είχατε, δεν είχατε, με μπερδέψατε.Recent UPdate

 

copyright Mathitis.gr

 

 

Developed by: