Άνθρωποι και σκύλοι - Εσείς πώς κοιμάστε; Ο Μουρ-Μουρ γίνεται υπνολόγος και σας κάνει ένα τεστ προσωπικότητας (εντελώς δωρεάν)
2011-02-23

 

Click to enlarge

 

Μους-Μους: Παιδιά, έχω μια φοβερή ιδέα. Να κάνουμε με την Τιτίζ και το Μουρ-Μουρ μια θεατρική ομάδα. Η έμπνευση μου ήρθε ξαφνικά γιατί … ζήλεψα λιγάκι από το έργο "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" που είδαμε στο θέατρο. Τι λες κι εσύ Τιτίζ;  Μουρ-Μουρ δε θα ήταν πολύ όμορφα;

Τιτίζ: Αχ, θαυμάσια, μερεβεγιεζεμέν! Όνειρο της ζωής μου είναι να παίξω την Ιουλιέττα!

Μουρ-Μουρ: Εγώ δεν παίζω με τίποτε Σαίξπηρ. Σιγά μη γίνω Ρωμαίος! Θα προτιμούσα να κάνω τον  υπηρέτη του Διόνυσου, τον Ξανθία, στους Βατράχους του Αριστοφάνη! Να 'χει και λίγο χιούμορ το έργο!

Τιτίζ: Σιγά το χιούμορ. Όλο κρύα αστεία και κατεργαριές κάνει αυτός ο Ξανθίας. Ενώ η Ιουλιέττα ..

Μους-Μους: Περίμενε Τιτίζ.  Πολύ βιαστικοί είστε! Ούτε πρόλαβα να κάνω μια σκέψη κι εσείς μαλώνετε τι έργο θα ανεβάσουμε. Αφήστε, αφήστε καλύτερα, παίρνω πίσω την ιδέα που είχα. Ας επανέρθουμε στα δημοσιογραφικά μας καθήκοντα! Και ακούμε πρώτη εσένα Τιτίζ.

Τιτίζ: Πρώτα μας αναστατώνεις Μους-Μους με τις ιδέες σου και μετά άντε στα καθήκοντα. Τέλος πάντων. Ευτυχώς που αγαπάω ιδιαίτερα τα σκυλάκια και η είδηση αφορά τους τετράποδους αυτούς φίλους του ανθρώπου. Σίγουρα πιστεύετε ότι το σκυλάκι σας είναι μέρος της οικογένειάς σας. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μοιάζουν στα αφεντικά τους. Γνωρίζετε όμως πόσο ίδιοι είναι οι άνθρωποι  με τα σκυλιά;

Σ' ένα ινστιτούτο γονιδιακής έρευνας, οι επιστήμονες κατάφεραν να χαρτογραφήσουν την ακολουθία των γονιδίων ενός σκύλου. Μάλιστα ένα μέρος του χάρτη που ολοκληρώθηκε μέχρι τώρα,  αποδεικνύει ότι το DNA των σκυλιών μοιάζει περισσότερο μ' αυτό των ανθρώπων απ' ό,τι των ποντικών. Γνωρίζοντας το γονιδίωμα των σκυλιών και άλλων θηλαστικών, οι επιστήμονες θα ανακαλύψουν πιο γρήγορα τα γονίδια που προκαλούν ασθένειες στον άνθρωπο. Βέβαια, οι επιστήμονες διευκρινίζουν ότι για το DNA ακόμα και οι πολύ μικρές διαφορές παίζουν τεράστιο και καθοριστικό ρόλο.

Μους-Μους: Φοβερή ανακάλυψη Τιτίζ, αν και κάθε επιστημονική μέρα που ξημερώνει φέρνει καινούριες ανακαλύψεις που πολλές φορές αναιρούν προηγούμενες ή τις συμπληρώνουν. Εσύ Μουρ-Μουρ τι νέα έχεις να μας πεις;

Μουρ-Μουρ: Εσείς θα μου πείτε πώς κοιμάστε και εγώ θα ανακαλύψω  την προσωπικότητά σας.

Μους-Μους: Έγινες και ψυχολόγος τώρα Μουρ-Μουρ;

Μουρ-Μουρ: Εγώ όχι, όμως ένας Βρετανός καθηγητής, ειδικός στον ύπνο, υποστηρίζει ότι ο τρόπος που κοιμούνται οι άνθρωποι (ίσως και οι χαμαιλέοντες) φανερώνει και την προσωπικότητά τους.

Μους-Μους: Υπνολόγος δηλαδή είναι ο συγκεκριμένος καθηγητής. Πρώτη φορά μαθαίνω για τέτοια ειδικότητα. Ενδιαφέρον ακούγεται Μουρ-Μουρ. Συνέχισε σε παρακαλώ.

Μουρ-Μουρ: Ο καθηγητής αυτός, λοιπόν, προσδιόρισε έξι συνηθισμένες στάσεις. Αυτοί που κοιμούνται σε εμβρυακή στάση, το πιο συνηθισμένο σχήμα ύπνου, χαρακτηρίζονται ως ντροπαλοί και ευαίσθητοι. Αυτοί που κοιμούνται ανάσκελα με τα χέρια στα πλευρά τους, είναι ήσυχοι και συγκρατημένοι. Όσοι κοιμούνται στο πλευρό τους με τα πόδια απλωμένα και τα χέρια κάτω φανερώνουν  έναν κοινωνικό άνθρωπο με εύκολη προσαρμοστικότητα. Αυτοί που  κοιμούνται στο πλάι με ανοιχτά πόδια και χέρια προτεταμένα είναι πιο δύσπιστοι και καχύποπτοι. Η θέση "αστερίας" δηλαδή ανάσκελα με τα πόδια και τα χέρια ανοιχτά φανερώνει άνθρωπο που ξέρει ν' ακούει, ενώ όσοι κοιμούνται μπρούμυτα με τα χέρια στο πλάι είναι εξωστρεφείς και τολμηροί. Επίσης, προσθέτει ότι όταν υιοθετούμε μια στάση ύπνου, σπάνια την αλλάζουμε.

Μους-Μους: Εγώ πάντως θα αποτελούσα ιδιαίτερη περίπτωση για τον κύριο αυτό, γιατί όταν είμαι στεναχωρημένος κοιμάμαι μπρούμυτα, όταν είμαι χαρούμενος ανάσκελα και όταν είμαι κουρασμένος ακουμπάω τα πόδια μου στον τοίχο. Πού ανήκω τελικά;

Τιτίζ: Στα ανεξήγητα φαινόμενα Μους-Μους.

Μουρ-Μουρ: Είσαι μόνος σου ένα φαινόμενο!Recent UPdate

 

copyright Mathitis.gr

 

 

Developed by: