«Θα παίρνω τηλέφωνο πιο συχνά τη γιαγιά μου»
2009-01-13

 

Click to enlarge

 

Τιτίζ: Μους-Μους είμαι πολύ χαρούμενη που αρχές του 2009 είμαστε εδώ στο στούντιο του ΤV Mαθητής παρεούλα με τα παιδιά, το Μουρ-Μουρ και φυσικά εσένα καλέ μου Μους-Μους. Καλή χρονιά να έχετε λοιπόν παιδιά και να κυλάει όμορφα ο χρόνος σας.

Μους-Μους: Πάντα κεφάτη, και χαρούμενη τη βρίσκω παιδιά την Τιτίζ. Είναι γεγονός αυτό που θα σας πω, αλλά δεν την έχω ακούσει ποτέ να γκρινιάζει. Κάποιο μυστικό θα έχεις Τιτίζ.

Μουρ-Μουρ: Ε, είμαι κι εγώ εδώ. Με ξεχάσατε. Μετά πώς να μη μουρμουρίζω; Τέλος πάντων αρχή του χρόνου είναι, ας μη δείξω κακό χαρακτήρα και όλη τη χρονιά με λέτε μουρμούρη. Γιατί ξέρετε παιδιά, καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Παρόλα αυτά όμως εμένα όμως μου αρέσει το όνομά μου γι’ αυτό θα σας λέω κι εσάς Μουρμουράκια. Λοιπόν, μικρά μου μουρμουράκια σας εύχομαι κι εγώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Μους-Μους:  Τιτίζ, θα μας πεις όμως ποιο είναι το μυστικό σου και  δείχνεις πάντα χαρούμενη;

Τιτίζ:  Ε, δεν είμαι πάντοτε χαρούμενη Μους-Μους. Η χαρά και η λύπη είναι σαν δύο αδέλφια, που μπορεί να είναι από τους ίδιους γονείς αλλά διαφέρουν μεταξύ τους. Ωστόσο, το  ένα χρειάζεται και συμπληρώνει το άλλο. Πράγματι όμως έχω ένα μυστικό. Έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να ξεπερνάει γρήγορα τις δυσκολίες και να βάζει νέους στόχους. Έτσι πάντοτε έχω κάτι να κάνω και δεν πλήττω. Μάλιστα πολλές φορές γράφω έναν κατάλογο με τις νέες μου δραστηριότητες και αποφάσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν όλα και να τηρηθεί το πρόγραμμα με αυστηρότητα.

Μουρ-Μουρ: Την έκπληξη όμως δεν σου την είπαμε ακόμη Μους-Μους. Κάναμε μαζί με την Τιτίζ έναν τέτοιο κατάλογο. Ομολογώ πως μου άρεσε η ιδέα της και μάλιστα θα την πρότεινα και στους φίλους μας. Να γράψουν σε μια κόλλα χαρτί τις δικές τους αποφάσεις και να τις κολλήσουν στο γραφείο τους για να μην ξεχνιούνται. Συμφωνώ με την Τιτίζ, ότι το να κάνεις έστω κι ένα απ’ αυτά είναι καλύτερο από το τίποτε.

Μους-Μους:  Μπορούμε λοιπόν να μάθουμε τι περιλαμβάνει ο δικός σας κατάλογος για το 2015;

Τιτίζ: Αρχίζουμε αμέσως.

Δε θα αργώ ν’ απαντώ στα γράμματα του φίλου μου Μπλου-Μους από τη Γερμανία.

Μουρ-Μουρ:  Θα είμαι πιο αποφασιστικός όταν νιώθω σίγουρος για κάποια επιλογή μου.

Θα βοηθάω πιο πολύ στο σπίτι.

Τιτίζ: Θα προσπαθήσω να μην τρώω συνέχεια τα νύχια μου.

Θα συμμαζεύω πιο τακτικά το δωμάτιό μου.

Μουρ-Μουρ:  Θα πηγαίνω πιο συχνά στο θέατρο.

Δε θα θυμώνω με το παραμικρό και τέλος θα παίρνω τηλέφωνο πιο συχνά τη γιαγιά μου στο χωριό.

Μους-Μους: Εμένα πιο πολύ ξέρετε τι μου άρεσε; Που όταν θέλετε συνεργάζεστε άψογα μεταξύ σας, και νομίζω Τιτίζ ότι δε χρειάζονται μαγικές συνταγές και μυστικά για να νιώθουμε ευχαριστημένοι. Ίσως κάποια πιο καθημερινά και απλά πράγματα, όπως η καλή συνεργασία και οι όμορφες σχέσεις μεταξύ μας. Συμφωνείτε μαζί μου;

Μουρ-Μουρ: Συμφωνούμε και επαυξάνουμε Μους-Μους.

Τιτίζ: Και θα προσπαθήσουμε να το αποδείξουμε, εντάξει Μουρ-Μουρ;

Μους-Μους: Θα έλεγα, καλύτερα να κατευθύνετε τη διάθεσή σας στην προσπάθεια για να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας. Μη στοχεύσετε απαιτητικά στο κέντρο του άψογου αποτελέσματος, γιατί μπορεί να απογοητευθείτε. Τι άλλο μένει λοιπόν μέχρι την επόμενη φορά, παρά να παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις εξελίξεις των υποσχέσεών σας!Recent UPdate

 

copyright Mathitis.gr

 

 

Developed by: