Η τυχερή του μέρα
2015-01-22

 

Click to enlarge

 

  Ήταν μια όμορφη, ηλιόλουστη μέρα της άνοιξης  και όπως κάθε άλλο πρωινό έτσι και σήμερα η Μαργαρίτα έβγαλε βόλτα τον Λάκι στο πάρκο. Ο μικρός σκυλάκος ήταν ιδιαίτερα καλός και ήσυχος στον πρωινό του περίπατο κι έτσι η Μαργαρίτα αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο να απολαύσει το ανοιξιάτικο ξύπνημα της φύσης.

  Χωρίς το ενοχλητικό λουρί να τον περιορίζει, ο Λάκι άρχισε να τρέχει ανέμελα ανάμεσα στα δένδρα και τα λουλούδια του πάρκου. Τότε είδε από μακριά ένα άλλο σκυλάκι να περπατά αμέριμνα προς το μέρος του. Μα φυσικά! Δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Τόνι, τον καλύτερό του φίλο από τότε που ήταν αδέσποτος και μαζί περιπλανιόνταν στους δρόμους της πόλης. Χωρίς να χάσει ευκαιρία, έτρεξε αμέσως στον παλιό του φίλο.

-          Τόνι, παλιόφιλε!! Πόσο χαίρομαι που σε ξαναβλέπω μετά από τόσο καιρό! Πώς είσαι;

-          Λάκι! Δεν πίστευα πως θα σε ξανάβλεπα ποτέ από τότε που εκείνο το κορίτσι σε βρήκε και σε κράτησε στο σπίτι της. Πώς και σε άφησε μόνο σου χωρίς λουρί; Τώρα έμαθες αλλιώς και ξέχασες να ζεις ανεξάρτητος.

Είπε ο Τόνι φανερά πικραμένος.                     

-          Έλα τώρα φίλε μου, μη στεναχωριέσαι. Ξέρεις πως δεν σας έχω ξεχάσει. Συνέχεια σκέφτομαι τα παιδιά και την παρέα που κάναμε στους δρόμους.

-          Ούτε εμείς σε ξέχασαμε, Λάκι και πραγματικά χαίρομαι που βρήκες μια οικογένεια να σε αγαπάει. Για πες μου λοιπόν, πώς είναι να έχεις αφεντικό να σε φροντίζει;

-          Η Μαργαρίτα είναι πραγματικά υπέροχη και με αγαπάει πολύ, όμως... δεν με αφήνουν σε ησυχία φίλε! Ξέρεις τι έχω περάσει όλους αυτούς τους μήνες; Από κτηνίατρο σε κτηνίατρο με πηγαίνουν και να τα τσιμπήματα  και τα άνοστα φάρμακα που μου τα βάζουν στην μπριζόλα για μην τα καταλαβαίνω. Άσε και το άλλο! Τι μανία έχουν αυτοί οι άνθρωποι με την καθαριότητα! Όλη μέρα με κυνηγάνε να μου βουρτσίσουνε το τρίχωμα και να με κάνουν μπάνιο! Είπε ο Λάκι αναστατωμένος καθώς περιέγραφε στον φίλο του τη νέα του ζωή.

 

-          Ναι αλλά σε έχουν βασιλιά... με τις μπριζόλες σου, τα φιλετάκια σου...

 

-          Αυτό είναι αλήθεια! Και δεν είναι μόνο το φαγητό αλλά και τα χαδάκια της μικρής Μαργαρίτας που είναι τόσο καλή μαζί μου. Άσε, την τελευταία εβδομάδα τρελαθήκαμε στο παιχνίδι!

-          Χαίρομαι για σενα φίλε αν  και δε σου κρύβω πως ζηλεύω λίγο. Είναι πολύ δύσκολο να ζεις μόνος, να ψάχνεις για φαγητό και να φοβάσαι εκτός από το κρύο και τη ζέστη, μη σε χτυπήσει κανένα αυτοκίνητο καθώς περνάς το δρόμο...  

-          Φυσικά και θύμαμαι πώς είναι όμως σκέφτομαι εκείνες τις μέρες και με λίγη νοσταλγία.  Όλη την ημέρα βόλτες από πλατεία σε πλατεία, πάρκο εδώ, πάρκο εκεί… όλο και κάποιος φιλόζωος να σου δώσει λίγο φαγητό και ένα χάδι. Άσε και το άλλο, το κορίτσια τρελαίνονται για ελεύθερους τύπους. Εμένα τώρα πια δεν με πλησιάζει καμία.

 

 

-          Λάκι; Ποιος είναι ο φίλος σου; Φαίνεται τόσο χαριτωμένος! Ακούστηκε από μακριά η φωνή της Μαργαρίτας καθώς πλησίαζε τα δύο σκυλιά.

 

Ο Λάκι γάβγισε χαρούμενος και της έγλυψε το πρόσωπο ενώ ο Τόνι κουνούσε ζωηρά την ουρίτσα του.

 

-          Φαίνεσαι πεινασμένος και ταλαιπωρημένος. Θέλεις να έρθεις στο σπίτι μαζί μας αφού τα πηγαίνετε τόσο καλά με τον Λάκι; Είπε τρυφερά το κόριτσι και σήκωσε στην αγκαλιά της το μικρό σκυλί ενώ περνούσε το λουρί στον λαιμό του φίλου της.

 

-          Το άκουσες αυτό φίλε; Θα έρθεις μαζί μας!!! Σου υπόσχομαι πως δεν θα ξαναπεινάσεις ούτε θα ξαναφοβηθείς ποτέ ξανά! Γάβγιζε ο Λάκι στον Τόνι με χαρά.

 

Ο Τόνι ανταπέδωσε το γάβγισμα γεμάτος ανυπομονυσία και ενθουσιασμό. Αυτή ήταν σίγουρα η πιο τυχερή ημέρα της ζωής του και η Μαργαρίτα ο καλός του άγγελος. Η όμορφη παρέα ξεκίνησε για το σπίτι. Η οικογένεια είχε μόλις μεγαλώσει.

 

ΤΕΛΟΣ

 

Μαθιουδάκη ΕιρήνηRecent UPdate

 

copyright Mathitis.gr

 

 

Developed by: