¶ρθρα

 

 

 

 

Τα σχολεία άνοιξαν και οι μαθητές συζητούν για τις πρώτες εντυπώσεις τους   2008-01-08

 

Τα παιδιά, συνήθως, είναι πηγή μεγάλης ευχαρίστησης και θαυμασμού για τους γονείς τους. Παρ' όλα αυτά, είναι σπάνιο να βρεις παιδί που δεν είχε γίνει, σε κάποιο στάδιο της ανάπτυξής του, η αιτία μιας σοβαρής ανησυχίας για τους γονείς του.

 

Η επίδραση της μουσικής στον ψυχικό κόσμο του ατόμου. Οι ανησυχίες των γονέων για τις μουσικές επιδόσεις των παιδιών τους   2008-03-14

 

Σήμερα, λοιπόν, είμαι και πάλι μαζί σας και επειδή ήρθε η Άνοιξη και είναι όλα φωτεινά και ανθισμένα θα σας διηγηθώ μία ευχάριστη και συγχρόνως ενδιαφέρουσα ιστορία, που άκουσα αυτές τις μέρες. Αφορά τη μουσική και τις επιδράσεις της στην ψυχοσύνθεση του ατόμου.

 

Πασχαλινές Διακοπές και Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων   2008-04-15

 

Μους-Ελίνα: Όλο χαρές είσαι Μουρ-Μουρ τώρα που πλησιάζουν οι πασχαλινές διακοπές. Μακάρι να είχες τέτοιο κέφι όλο τον καιρό που είναι ανοιχτά τα σχολεία. Πάει η μουρμούρα σου, πάνε και οι βαριεστημάρες σου.

 

Καλοκαιρινές Διακοπές: Περίοδος ξενοιασιάς, γνωριμιών και παιχνιδιού   2008-05-28

 

Επιτέλους, το καλοκαίρι, που όλοι περιμέναμε έφτασε! Είμαι σίγουρη πως αυτήν τη στιγμή που συζητάμε σχεδιάζετε τις φετινές σας διακοπές και σκέφτεστε τους φίλους που πιθανόν να έχετε σχεδόν ένα χρόνο να τους δείτε! Πού ξέρετε; Φέτος μπορεί να κάνετε κι άλλους, καινούριους ή να χρειαστεί να καλωσορίσετε ένα νέο παιδί στην παρέα σας, που θα διστάσει να σας προσεγγίσει. Σ’ αυτήν την περίπτωση, κάντε εσείς το πρώτο βήμα!

 

Καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια   2008-05-28

 

Μους–Ελίνα: Ξέρεις τι σκέφτομαι Μπιτ-Μους κάθε φορά που έρχεται το καλοκαίρι; Μπιτ-Μους: Αλήθεια Μους-Ελίνα ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ και το καλοκαίρι; Εγώ δεν προλαβαίνω να σκεφτώ. Από θάλασσα σε θάλασσα βουτάω και από βουνό σε βουνό σκαρφαλώνω. Εγώ χαίρομαι παιδί μου το καλοκαίρι, πού καιρός για σκέψεις.

 

Το διάβασμα του παιδιού στο σπίτι   2009-01-13

 

Γεια σας φίλοι μου! Πώς περάσατε τις γιορτές; Φαντάζομαι ότι ξεκουραστήκατε και βρήκατε την ευκαιρία να ξεφαντώσετε με τους φίλους σας. Αλλά ο χρόνος κυλάει, οι διακοπές τελειώνουν, τα σχολεία ανοίγουν και κάθε κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του. Η φίλη σας η Αιθρίνη, όμως παιδιά,

 

Τι είναι τα συναισθήματα    2009-07-02

 

Τα συναισθήματα είναι αισθήματα, όπως ο θυμός, η ενοχή, ο πόνος, ο φόβος, η μοναξιά, η ζήλια και η θλίψη. Είναι πολύ φυσιολογικό να έχουμε τέτοιου είδους συναισθήματα μερικές φορές. Όπως λένε, συμβαίνει στον καθένα μας.

 

Ο Ανταγωνισμός στο Περιβάλλον του Σχολείου   2010-03-22

 

Σήμερα, φίλοι μου, θα ήθελα να σας μιλήσω για την άσχημη συνήθεια που έχουμε, μερικές φορές, να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον. Πριν από λίγες μέρες περνώντας από ένα σχολείο άκουσα τη συζήτηση που είχαν δύο παιδιά της Τετάρτης Δημοτικού και θα ήθελα να σας τη μεταφέρω…

 

Προβλήματα στο σχολείο: Σχολική εμπειρία και αποτυχία   2011-02-15

 

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα, τη σχολική εμπειρία και την αποτυχία. Είμαι βέβαιη παιδιά πως η σχολική σας επίδοση είναι ένα θέμα που σας απασχολεί καθημερινά.

 

Υγιεινή Διατροφή -Διαταραχές στην Πρόσληψη Τροφής ¨Νευρική Βουλιμία¨   2011-02-15

 

Τι κάνετε φίλοι μου; Πώς περνάτε τις μέρες σας τώρα που έχει πολύ κρύο και δεν μπορείτε να βγείτε έξω για να παίξετε; Μένετε σπίτι και διαβάζετε; Καλά, μην παίρνετε αυτό το περίλυπο ύφος, μια πλάκα έκανα…

 

Aνυπακοή, μειωμένη αντίσταση στους πειρασμούς, απουσία αυτοελέγχου   2012-01-24

 

Γεια σας παιδιά! Να ξέρατε πόσο μου λείψατε! Σήμερα, εγώ η φίλη σας η Αιθρίνη, είμαι και πάλι μαζί σας για να σας διηγηθώ μια ιστορία, που πιστεύω ότι θα σας φανεί ενδιαφέρουσα και συγχρόνως θα σας προβληματίσει…Το θέμα της σημερινής μας συζήτησης αφορά την απειθαρχία, την απροκάλυπτη δηλαδή αγνόηση και απείθεια προς τους κοινωνικούς κανόνες.

 

Ο Αποδιοπομπαίος Τράγος   2012-01-25

 

Να’ μαστε, φίλοι μου, και πάλι μαζί! Παρόλο που είναι χειμώνας, παιδιά, η φίλη σας η Αιθρίνη δε σας ξεχνά… Κουκουλωθείτε, λοιπόν, κάτω από μία κουβερτούλα για να διαβάσετε την ιστορία που έχω να σας διηγηθώ…

 

replica rolex   2017-03-23

 

 

relojes de imitacion   2017-03-23

 

 

Recent UPdate

 

copyright Mathitis.gr

 

 

Developed by: